2011. március 31., csütörtök

Húsvét?


Karácsonyra annyi ötletem volt lakásdekoráció címszó alatt. Most, hogy közeledik a húsvét, el kell kezdenem agyalni ezen is. Valami újat akarok, azaz sok-sok újat. Nem a hagyományos tojásfestéseket, meg csokitojásokat, és az 5 éve ugyan olyan terítőket és asztaldíszeket. 
Fújattam ki tojásokat apával - kettőt összetört, mire 3at ki tudott fújni. :) Az egyiket szépen körbehorgoltam, masniztam, cuki lett - lásd később. És még csinálok is majd belőle, de ez csak 1. Több új kell. :)
Ti miket csináltok? Tudtok valami ötletet adni? Akár konkrétan húsvétra, akár tavaszra.

Ó, hoztam még pár mai képet a virágoskertemből. :)







2011. március 30., szerda

Szalvéta

Vasárnap vendégek jöttek hozzánk vacsorára. Szabad volt a délutánom, meg kissé depresszív hangulatban is voltam, így nekiálltam szalvétákat hajtogatni a vacsorához. :) Vicces volt, kipróbáltam vagy 5-6 félét, de kettő közül nem tudtam dönteni, sem anyu. Így mindkettőből csináltam 6-6 db-ot, és feltettem az asztalra. Megörökítettem őket:






Persze, a szalvétakészletünkben nem volt valami bő választék, hisz ki gondolta volna, hogy éppen ezt találom ki most. :) Az első egy virágocska-kishajó. Attól függ, milyen szemmel nézzük. :P A második meg egy tavirózsa. A leírást és a videót linkeltem. Szerintem igen pofásak, egyszerűek és feldobják az asztalt. :)

2011. március 27., vasárnap

Ajándékdobozok

Összeszedem már magam. :)

Ajándékdobozok. Kettő készült. Mindkettő alapja egy sajtos, henger alakú doboz, amit fehér akrilfestékkel bekentem. Ezután kiválasztottam és formára szabtam a szalvétákat, decoupage technikával a dobozokra "ragasztottam". 





Az első ment az anti-Valentin napra a horgolt szívecskékkel. A tetejére egy törtfehér dekorfilc került, valamint egy lila rombusz alakú műanyag nemtudommineknevezzem, és egy kicsit feldobtam rózsaszín üvegfestékkel. :P Mindenki abból alkot, ami kéznél van. :)
Második delikvensünk tetejére fűztem egy kis "csokrot" gyöngyökből, alá pedig a 3 rétegű szalvéta középső, halvány mintás rétege került decoupage technikával. (A képen nincs rátéve a teteje, mert még száradt. :) ) Ezt egy barátnőm kapta születésnapjára, benne egy már látott horgolt nyakék no2. változatával. :)
Nekem nagyon tetszenek, olyan nőcisek, én stílusúak, és az a jó ebben, hogy akik kapták, szintén ilyen stílusúak - na jó, egyikük csak jó úton halad e felé. :D
Lehet magamnak is csinálok, ha még találok olyan sajtot, aminek ilyen a doboza. :)

2011. március 10., csütörtök

Amelie

Ma megvettem az új Amelie-t, de csak odáig jutottam vele, hogy a kocsiban gyorsan átlapoztam, és sikongattam, hogy "milyen szép", "jajj, de jó már", "én is akarok". Momentán nincs időm alkotni. Ha meg lenne, akkor nincs semmi ihlet. Rossz időszak ez...